"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пивоварський про авіапереговори з РФ: на ультиматуми ми не підемо

Середа, 4 листопада 2015, 15:06

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що українська сторона готова провести технічні консультації з Росією щодо авіасполучення, але на ультиматуми не піде.

Про це міністр сказав в інтерв’ю "Економічній правді".

"Якщо росіяни захочуть провести технічні консультації і готові будуть обговорювати, то ми будемо готові зустрітися поговорити. Але на ультиматуми ми не підемо", - заявив Пивоварський.

"Поки що пропозиція російської сторони була така: "Крим наш. Ми хочемо туди літати - і все". Ми кажемо, що це незаконно", - сказав міністр.

Реклама:

Він повідомив, що санкції, які були введені указом президента, стосувалися тільки тих авіакомпаній, які порушили законодавство України.

"Ті авіакомпанії, які не порушили наші закони, могли спокійно літати. Але в зв'язку з тим, що Росія порушила міжурядову угоду, без консультацій, без обговорення закрила небо для наших авіакомпаній, ми були змушені закрити наше небо і для тих російських авіакомпаній, які не літають в Крим. У них підхід такий, що ми літаємо куди хочемо і як хочемо", - зазначив міністр.

Міністр заявив, що залізничний трафік в бік Росії після введення санкцій не суттєво зріс, транзитний трафік (авіа. - Ред.) через Мінськ і Молдову не суттєво зріс у бік Москви.

"Це означає, що більшість людей, які туди літали, - це транзитні пасажири, які в московських аеропортах пересідали на інші літаки. Тобто ці люди знайшли альтернативу - інші хаби", - підсумував Пивоварський.

Як відомо, 25 вересня Україна запровадила санкції проти російських авіакомпаній, які здійснювали польоти в Крим.

Київ мотивував своє рішення двосторонньою угодою, яка дозволяє такий крок в разі порушення перевізниками українського законодавства.

У той же час, Росія відповіла "дзеркальними" заборонами на польоти п'яти українським компаніям, ніяк своє рішення не мотивуючи.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: