"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київський програміст створив бібліотеку системних команд

Понеділок, 30 листопада 2015, 13:52

Програміст Андрій Стегно з Києва створив opensource-бібліотеку системних команд nixar.work, яка допоможе користувачам швидко знаходити потрібні команди без необхідності їх заучувати.

Про це пише AIN.UA.

Як повідомляється, розробник упевнений, що nixar незабаром стане незамінним інструментом для його колег як в Україні, так і в США, і зараз набирає добровольців для розробки наступної версії на GitHub.

Тому, хто опанує nixar, буде простіше знайти роботу, пов'язану з адмініструванням серверів - упевнений автор проекту.

Реклама:

"Працювати з командного рядка зобов'язаний хороший програміст або адміністратор. Але його вивчення займає багато часу і зусиль. Nixar - це спрощення команд до рівня початківця користувача. Але й досвідчений програміст, який працював з мовами C#, F#, Haskell, Javascript і використовував популярні бібліотеки, легко розбереться в концепції роботи nixar, так по дизайну вона схожа з бібліотеками LInq, Prelude, Seq, Underscore, без знання яких програміст обійтися не може", - пояснив він.

 

За його словами, ідея створити nixar виникла випадково.

"Маю досвід роботи з мовами програмування Haskell, C#, F#, LIvescript, Javascript. Всі вони використовують подібну бібліотеку для роботи з колекціями: Haskell - Prelude, C # - Linq, F # - Seq, Livescript - Preludels, Javascript - Underscore. Я задав собі питання, чому такої бібліотеки немає в Bash (командна оболонка - ред.) івирішив її написати. Як прототип використовував node.js (серверна платформа на JavaScript, призначена для створення масштабованих мережевих застосувань - ред.). Тому що він дозволяє портувати команди консолі, причому під всі платформи. У результаті вийшло кроссплатформне рішення, яке вже завоювало американську аудиторію", - розповів він.

За два дні після публікації проекту на GitHub, Стегно отримав багато відгуків, як хороших, так і поганих, 440 "зірочок" від співробітників Amazon і Wiki, а також 4 000 переглядів із США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!