В ОГКХ кажуть, що ГПУ хоче дестабілізувати підприємство

Понеділок, 30 листопада 2015, 13:09

Тиск Генеральної прокуратури на ДП "ОГХК" є акцією по дискредитації керівництва компанії.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

"Розпочате розслідування дозволяє обшукувати офіс компанії та помешкання керівництва,  прослуховувати телефонні розмови. Його мета – дестабілізувати підприємство та змусити мене залишити посаду", - коментує генеральний директор ДП "ОГХК" Руслан Журило. 

Як зазначили на ОГКХ, видобувну діяльність на Малишевському та Межирічному родовищі підприємство розпочало в першому кварталі 2015 року після того, як компанії "Кримський титан" були анульовані ліцензії на видобуток.

Реклама:

"З січня  2015 року "ОГХК" почало керувати цілісними майновими комплексами Вільногірського ГМК та Іршанського ГЗК, а також кар’єрами, технікою та іншим устаткуванням", - йдеться у повідомленні.

У лютому 2015 року за отримання спецдозволів підприємством до держбюджету сплачено 37 млн грн. І лише після цього ДП "ОГХК" змогла розпочати розробку вказаних родовищ.

"Нам відомо, що Генпрокуратурою розпочато згадане розслідування, адже саме в його рамках на підприємстві нещодавно відбувалася перевірка Держгеонадрами", - зазначили на підприємстві.

Стосовно згаданого ТОВ "Імекс Мінералс" повідомляємо, що ця компанія на договірних умовах з ДП "ОГХК" здійснює комплекс видобувних робіт на Малишевському родовищі лише з другого півріччя 2015 року і до сих пір. 

ДП "ОГХК" здійснює видобувну діяльність у рамках законодавства і сплачує державі усі необхідні податки та збори у повному обсязі.

Зокрема податок на надра станом на 1 жовтня задекларовано до сплати в розмірі близько 109 млн грн.

Заборгованість по сплаті податків та зборів відсутня.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!