У Канаді представили концепт літака, який в 5 разів швидше Concorde

Вівторок, 3 листопада 2015, 12:47

Канадські дизайнери Чарльз Бомбардьер і Рей Меттісон розробили концепт нового гіперзвукового літака - Skreemr.

Про це пише "ЛігаБізнесІнформ" з посиланням на канадське видання The Globe and Mail.

За задумом, літак зможе літати зі швидкістю 10 чисел Маха (12300 км/год) і навіть швидше. Це більш ніж у п'ять разів перевищує швидкість надзвукових літаків Concorde, які виконували комерційні рейси в останню чверть 20-го століття.

 

Літак зможе вмістити до 75 пасажирів. Автори відзначають, що він стане зручним засобом пересування на міжконтинентальних маршрутах.

Реклама:

Приміром, гіперзвукова швидкість нового літака дозволить долетіти з Лондона до Нью-Йорка всього за півгодини.

Запуск Skreemr буде проводитися за допомогою спеціальної електричної системи. Вона дозволить набирати швидкість, не створюючи додаткового навантаження на пасажирів. Потім включаться киснево-гасові двигуни, літак буде набирати висоту і досягне швидкості в 4 числа Маха (4920 км/ч).

 

Подальше прискорення літака - до 10 числі Маха - вже буде відбуватися за рахунок гіперзвукового прямоточного повітряно-реактивного двигуна.

Нагадаємо, надзвуковий літак Concorde використовувався в цивільній авіації з 1976 по 2003 роки.

Це був спільний проект Великобританії та Франції.

Крейсерська швидкість Concorde становила 2150 км/год (менш ніж 2 чисел Маха). У СРСР був свій сверзвуковой літак - Ту-144. Він був випущений трохи раніше Concorde і міг розігнатися до 2300 км / ч. Його експлуатація завершилася наприкінці 1970-х років. В обох випадках використання надзвукових літаків було зупинено через аварії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: