"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк роздав бізнесменам валютні ліцензії - ЗМІ

Вівторок, 24 листопада 2015, 14:54

Національний банк 20 листопада роздав генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій (обмін валют) 8 компаніям.

Як пише видання FinClub, мова йде про такі фінансові компанії: "Октава Фінанс", "Стандард Фінанс Груп", "Фінансовий Світ", "Магнат", "Прайд", "Смарт Фінексперт", "Конверсія", "Альфа - Інвест Груп".

Вісім фінансових компаній рівномірно розподілилися між столицею і півднем: чотири фірми створені в Києві, три - в Одесі, одна - у Миколаєві. Їх статутні капітали найчастіше формувалися в розмірі 5-7,2 млн грн.

Найбільші вкладення були проведені в одеську компанію "Фінансовий Світ" (30,5 млн грн) і миколаївську "Смарт Фінексперт" (12 млн грн).

Реклама:

Багато фірм створені недавно - буквально після зміни влади в країні. З восьми нових операторів ринку готівкової валюти всього одна фірма заснована в 2012 році, одна - в 2013-м, в 2014-му - відразу чотири, а в поточному році - ще дві.

Є кілька цікавих фактів, пише видання.

Наприклад, київська компанія "Магнат" належить Оксані Бродівській. Трохи більше року тому вона вклала в установу 7 млн грн. Паралельно вона є співвласницею існуючої з 2008 року валютно-обмінної компанії "Абсолют Фінанс", яка є лідером ринку.

А одеські компанії "Фінансовий світ" і "Конверсія" зареєстровані за однією і тією ж адресою: вулиця Армійська, 23; у них ідентичні номери фіксованого телефонного зв'язку, а також один і той же бухгалтер - Лариса Шкадовская.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!