"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Абромавичус розраховує продати Одеський припортовий завод у березні

Понеділок, 23 листопада 2015, 18:34

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус розраховує на продаж Одеського припортового заводу у березні 2016 року в разі, якщо Верховна Рада ухвалить законопроект про внесення змін до приватизаційного процесу.

Про це повідомив міністр на прес-конференції, передає УНІАН.

"У березні місяці я розраховую, що Одеський припортовий завод буде продано (у разі ухвалення законопроекту про внесення змін до приватизації - ред.)", - сказав він.

При цьому Абромавичус відзначив, що в разі неприйняття законопроекту 2319а про внесення поправок до приватизаційного процесу дата продажу ОПЗ буде відсуватися.

Реклама:

Також міністр сказав, що грошова складова приватизації не є вирішальним моментом.

"Я вважаю, що на цьому етапі важливою є не грошова складова, а професійна продаж, щоб залучити західні інвестиції з новими технологіями, створити нові робочі місця", - сказав він.

У свою чергу голова Фонду державного майна України Ігор Білоус відзначив, що на ОПЗ вже два місяці працюють радники з його приватизації.

"Інвестиційний банк працює, Ernst & Young працює, Baker & McKenzie працює. Вже наприкінці цього тижня вони будуть презентувати результати щодо аналізу об'єкта, пропозиції щодо часу проведення приватизації, кола інвесторів, можливої оцінки підприємства", - повідомив він.

Також Білоус повідомив, що після продажу Одеського припортового заводу ФДМУ планує продати державні пакети акцій 6 обленерго, потім пакет акцій "Центренерго" і 4 ТЕЦ.

"Ці об'єкти визначено як пріоритет", - наголосив голова фонду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: