Григоришин за 8 мільйонів продав своєму обленерго натр дорожче від ринку

Понеділок, 2 листопада 2015, 11:11

ПАТ "Полтаваобленерго" за результатами торгів замовило ТОВ "Проматом" їдкий натр за 7,95 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, обленерго купить 347 тонн у 100% концентрації технічного їдкого натрію марки РД для Кременчуцької ТЕЦ по 22 896 грн., що на третину дорожче за інші закупівлі.

Так, ПАТ "Донбасенерго" Ігоря Гуменюка у серпні купило такий натрій по 14 652 грн. за тонну у 100% обчисленні. За доставку платив замовник.

Реклама:

ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" придбало їдкий натрій з такими ж характеристиками, але без зазначення марки трохи дорожче – по 15 690 грн. за тонну у 100% концентрації. При цьому доставку також оплатив покупець.

Єдиним конкурентом на нинішньому тендері було дніпропетровське ТОВ "Хімметалкомлект" Олександра Бондарчука із різницею в ціні 0,8%.

Фірма "Проматом" була заснована компанією "Energy Standard Group S.A." Костянтина Григоришина, а потім перереєстрована на кіпрські офшори "Кінтук холдінг лімітед", "Мораіс інвестментс лімітед" і "Рафтена трейдінг лімітед".

Нещодавно "Проматом" розіграв із ТОВ "Енерджі сервіс" ремонт двох підстанцій "Полтаваобленерго" за 91,72 млн грн., а також реконструкцію повітряної лінії "Укренерго" за 11,79 млн грн.

Основними акціонерами "Полтаваобленерго" є Григоришин та Ігор Коломойський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: