"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На Одеській митниці розмитнюватимуть за годину

Четвер, 19 листопада 2015, 16:41

На Одеській митниці презентували новий сервіс, який дозволяє імпортерам економити свій час та гроші.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала голова Одеської митниці Юлія Марушевська.

"Наступний крок на зустріч бізнесу. Сьогодні презентували новий сервіс від Одеської митниці, який дозволяє імпортерам економити свій час та гроші. Відтепер компаніям не обов'язково проходити абсурдне "подвійне" розмитнення. А нововедення економить понад 7 тисяч гривень на одному контейнері", - написала вона.

 

За її словами, схема, яка до цього працювала, передбачала проходження митного контролю двічі: у порту та в приватному терміналі.

Реклама:

"Поки працівники митниці навмисне затягували процецуру розмитнення, підприємець платив за послуги терміналу: транспортування контейнера, стоянку, зважування тощо. Представникам компаній доводилося зайвий раз носитися з документами. Даремно витрачалися і гроші, і час, який для деяких товарів був просто згубним. Відповідно, приватні термінали замість полегшення процесу, стали додатковим бар'єром, - йдеться у повідомленні.

 

Крім того, голова митниці зазначила, що відсьогодні всі необхідні процедури розмитнення можна пройти у порту, не користуючись послугами приватних терміналів. А швидкість оформлення одного контейнера зменшилась до однієї години.

"Я запрошую підприємців випробувати на практиці новий сервіс від Одеської митниці. До речі, однією з перших компаній, які скористалися нововведенням став турецький виробник та імпортер побутової техніки BEKO", - зазначила Марушевська.

 

Як зауважив генеральний директор "Беко Україна" Мете Караер: сьогодні ми живемо в ХХІ столітті і нам необхідно швидко доставляти товар до нашого клієнта.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!