Кредитори України навряд чи погодяться на пропозицію РФ - джерело

Вівторок, 17 листопада 2015, 18:39

Приватні кредитори України, які нещодавно домовилися про умови реструктуризації боргу країни в рамках програми допомоги МВФ, навряд чи дозволять Києву погодитися на пропозицію Росії щодо порядку погашення євробондів на 3 мільярди доларів.

Про це Рейтер повідомило джерело знайоме з позицією кредиторів.

За словами джерела, знайомого з позицією кредиторів, запропоновані умови істотно відрізняються від тих, на які домовилися учасники угоди.

"Без списань ці умови навряд чи можна порівняти (в умовах чистої поточної вартості) з тими, на які домовилися приватні кредитори. Більш того, це поставить під сумнів основні параметри боргової операції, продиктовані МВФ, в умовах первісного фінансування та надання ліквідності", - сказав він.

Реклама:

"До тих пір, поки борг буде класифікуватися як комерційний, приватний сектор навряд чи відмовиться від нього", - сказало джерело.

Росія вважає, що євробонди повинні класифікуватися як державний борг, у той час як, на думку України, його слід розглядати в якості комерційного.

За словами джерела, перекласифікація боргу в державний може "змінити ситуацію".

"Тоді це питання до МВФ - він стане боргом перед "Паризьким клубом", - сказало джерело.

Нагадаємо, що Росія запропонувала розстрочити платіж по боргу України на 2016-2018 роки по 1 млрд дол на рік.

Раніше риватні кредитори домовилися про списання 20% і відстрочення початку погашення боргів на 4 роки, щоб допомогти країні знизити борговий тягар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!