Кличко: На посаді мера я не отримав жодної копійки

Вівторок, 17 листопада 2015, 10:12

За півтора роки на посаді мера Києва Віталій Кличко не отримав жодної копійки, працюючи на громадських засадах. 

Про це він розповів в інтерв’ю DW.

"Я зарплату не отримую. За ці півтора роки я не отримав жодної копійки. Я працюю на громадських засадах. Зарплата у мене може бути у перерахунку 300 доларів. Я прийшов в українську політику не заробляти. Всю свою зарплату, будучи депутатом Верховної Ради, я переказував у дитячий будинок. Я працюю як волонтер. І роблю це щиро, від серця", - сказав Кличко, відповідаючи на запитання про розмір зарплати мера.

За словами Кличка, йому не дуже потрібно крісло мера.

Реклама:

"Багато хто каже, мовляв, ми вас посадили у крісло мера. Мені не дуже потрібне крісло мера. У мене в житті все добре. Я можу жити в будь-якій країні та в будь-якому місті. Будучи мером Києва, я не гонюсь за статусом і не ставлю собі задачу заробити грошей. Я заробив у спорті. Але я хочу жити в себе на батьківщині", - зазначив він.

Крім того, відповідаючи на питання про досягення на посаді глави міста, Кличко зазначив, що за цей час збільшив надходження до бюджету та зруйнував корупцію.

"Можу сказати, що незважаючи на те, що ВВП країни впав на 10%, ми змогли збільшити надходження у бюджет на 30%. Ми зруйнували корупцію. Ті гроші, які осідали в кишенях, сьогодні надходять в бюджет. І це лише верхівка айсберга. Ми не дозволяємо красти. Корупція боїться світла. Ми відкрили бюджет міста і документообіг. Всі надходження і витрати нині прозорі. Кожен з активістів, кожен з журналістів може на них глянути. Прозорість, звітність, відкритість є ключовими аргументами проти корупції", - зазначив Кличко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: