"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гонтарева: "Приватбанк" є системно важливим для фінансової системи

Неділя, 15 листопада 2015, 09:59

"Приватбанк" є системно важливим для фінансової системи і найбільшим ощадним банком країни.

Про це в інтерв’ю телеканалу "1+1" розповіла голова Національного банку України Валерія Гонтарева, повідомляє прес-служба регулятора на своїй сторінці у Facebook.

"Приватбанк" є системно важливим для фінансової системи і найбільшим ощадним банком країни. Він обслуговує значну кількість пенсіонерів, великий, малий і середній бізнес, зарплатні проекти, успішно розвиває платіжні системи і є провідним інноваційним банком", - заявила голова НБУ.

За словами Гонтаревої, регулятор здійснює постійний моніторинг діяльності та приділяє особливу увагу всім системним банкам.

Реклама:

"На даний момент "Приватбанк" виконує всі необхідні нормативи, зокрема норматив ліквідності: сьогодні у "Приватбанку" найбільший по системі залишок у касах і банкоматах банку - близько 8 млрд гривень. На коррахунку - близько 1,5 млрд гривень", - зазначила голова НБУ.

Гонтарева заявила, що в 2014 році "Приватбанк" пройшов стрес-тестування та виконав всі необхідні умови для подальшої роботи.

"НБУ у цьому році проводить нове стрес-тестування перших 20 банків. Цей процес спрямований на оздоровлення банківської системи та зміцнення фінансової стабільності країни. Програма рекапіталізації банків після закінчення стрес-тесту розрахована на 3 роки. Це написано в нашій програмі EFF і ми впевнені, що за цей час банки справляться з поставленими завданнями щодо докапіталізації", - підсумувала голова НБУ.

Як повідомлялося, "Приватбанк" провів конструктивне голосування з іноземними кредиторами. За підсумками капітал банку буде збільшений на 220 млн доларів. Це ще один позитивний крок щодо збільшення капіталізації".

Раніше голова парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка заявив з посиланням на слова голови НБУ Валерії Гонтаревої, що Нацбанк може націоналізувати "Приватбанк" у тому разі, якщо його акціонери не будуть виконувати свої зобов'язання.

"ПриватБанк" заснований в 1992 році. За даними банку, його найбільшими акціонерами є Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський з частками по 45,3349%.

Згідно з даними Нацбанку, на 1 квітня 2015 року за розміром загальних активів (248,041 млрд гривень) банк є найбільшим серед 133 діючих у країні банків.

Як відомо, телеканал "1+1" також належить Коломойському.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!