У партнера Захарченка знайшли ще одну компанію, з ліцензією на видобуток золота

Субота, 14 листопада 2015, 16:27

У "Західної геолого-розвідувальної компнії" Валерія Бредихина, партнера екс-міністра МВС Віталія Захарченка, виявили діючу ліцензію на вивчення та видобування Квасівського рудного поля.

Про це стало відомо із запиту Катерини Каплюк, журналістки "Deutsche Welle".

Згідно з відповіддю на запит, ТОВ "Західна геолого-розвідувальна компанія" отримала спеціальний дозвіл на користування надрами у 2012 році, терміном дії до 16 березня 2017 року.

У березні 2014 року, співробітниками СБУ була проведена позапланова перевірка компанії, в ході якої були виявлені порушення умов користування надрами.

Реклама:

Держгеонадрами України 16 жовтня  2014 року подано позовну заяву до Закарпатського окружного адміністративного суду про анулювання спеціального дозволу на користування надрами "Західної геолого-розвідувальної компанії", але станом на 28 вересня 2015 року рішення Закарпатським окружним судом про анулювання спеціального дозволу на користування надрами не винесено.

В даний момент, спеціальний дозвіл на користування надрами призупинено, але досі перебуває у "Західної геолого-розвідувальної компанії".

Згідно з відповіддю на запит, так само стало відомо, що ТОВ "Західна геолого-розвідувальна компанія" подала до Держгеонадра України заяву з доданими до неї документами щодо переоформлення спеціального дозволу на користування надрами.

Як сказано у відповіді, у разі надходження заяви з відповідним пакетом документів у повному обсязі, Держгеонадра України розгляне її відповідно до вимог чинного законодавства.

Згідно ЄДР, "Західної геолого-розвідувальної компанією" володіє Валерій Бредихин.

Віталій Захарченко та Бредихін є співвласниками торгових марок "Трибушани" і "CarboKarp", які займаються продуктами з мармурової крихти. Крім того, разом з дружиною глави МВС - Людмилою Захарченко - Бредихін був партнером у фірмах "Линкруст" і "Гірничорудні технології".

Раніше повідомлялося, що Мужіївським золоторудним родовищем володіє "Карпатська рудна компанія", яку контролює донецький бізнесмен Валерій Бредихін, партнер глави МВС Віталія Захарченка, якого називають правою рукою екс-міністра.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: