"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Луценко: через зниження ренти для "Укргазвидобування" постраждають 4 мільйони сімей

Середа, 11 листопада 2015, 16:50

Фракція "Блок Петра Порошенка" внесла у законопроект про зниження рентної плати за видобуток газу правки щодо зниження ренти для "Укргазвидобування" з 1 квітня 2016 року і збільшення квот пільгового газу з 1 січня 2016 року.

Про це у своєму блозі на "Українській правді" написав лідер фракції БПП Юрій Луценко.

"Знижувати ренту треба. Це дозволить відновити розвідку і освоєння нових свердловин", - написав Луценко.

За його словами, зниження ренти для державної компанії "Укргазвидобування" має відбутися після поточного опалювального сезону.

Реклама:

"Справа у тому, що ця рента забезпечує обсяг субсидій для населення. Знижувати ренту зараз означає скасувати субсидії для 4 млн сімей, які вже її оформили", - заявив голова фракції.

"Підвищення тарифів - єдиний спосіб примусити людей до енергоекономії. Зниження ціни газу означатиме несправедливі пільги для всіх - і для пенсіонерів, і для мільйонерів. Захистити бідних, які не підпадають під субсидії, треба збільшенням квот пільгового газу по 3,60", - написав Луценко.

Він також зазначив, що саме такі поправки - зниження ренти для "Укргазвидобування" з 1 квітня 2016 року і збільшення квот пільгового газу з 1 січня 2016 року - фракція БПП у середу внесла в резонансний закон.

Як повідомлялося, у вівторок Верховна Рада не змогла прийняти законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення вартості газу для населення" і відправила його на повторне друге читання.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що законопроект про зниження рентної плати за видобуток газу лобіює інтереси газових олігархів.

"Ця спільна діяльність контролюється виключно газовими олігархами України, обслуговує тіньовий енергетичний сектор і отримує тіньові доходи", - сказав прем'єр.

Співрозмовник ЕП у Мінфіні повідомив, що у разі прийняття парламентом депутатського законопроекту, буде президентське вето. "Він не набуде чинності, це не обговорюється", - пообіцяв співрозмовник.

Економічна правка

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: