Великобританія може переглянути держсубсидії на VW

Неділя, 4 жовтня 2015, 09:59

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив, що він не виключає перегляд держсубсидій на придбання автомобілів через скандал з концерном Volkswagen.

Про це повідомив він в інтерв'ю британській газеті Telegraph, пишуть "РИА Новости".

"Неправильно порушувати правила. Ці тести створені для з'ясування викиду автомобілів. Це призначення цих тестів, і люди повинні проходити їх ретельно", - сказав Кемерон.

У США Volkswagen звинувачують у тому, що він обладнав свої дизельні автомобілі спеціальним ПО, занижувати реальні показники шкідливих викидів.

Реклама:

Американський уряд зобов'язав концерн відкликати 482000 легкових машин марок Volkswagen і Audi, проданих в країні в 2009-2015 роках. Компанії також може загрожувати штраф у розмірі до 18,075 мільярда доларів.

Раніше стало відомо, що Франція вимагатиме з автоконцерну Volkswagen відшкодування державних субсидій на придбання автомобілів, які виявилися зачеплені скандалом з дефектним ПЗ.

За словами міністра екології, сталого розвитку та енергетики країни Сеголен Руаяль, в даний час проводиться оцінка суми, яку влада Франції буде вимагати з виробника автомобілів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: