Тарута виграв суперечку за фільми Warner Bros у гендиректора 1+1 - ЗМІ

Середа, 28 жовтня 2015, 15:04

Конфлікт Сергія Тарути з гендиректором 1+1 медіа Олександром Ткаченком за право показувати в Україні фільми одного з найбільших виробників відеоконтенту Warner Bros., схоже, закінчився перемогою першого.

Про це пише "ЛігаБізнесІнформ".

Як стало відомо, Warner Bros. уклала з Кіноманією, в якій Тарута контролює 75%, додаткову угоду, яка дає Таруті право співпрацювати з компанією.

Партнер Тарути по кінобізнесу Ткаченко, який раніше намагався домогтися права самостійно працювати з Warner Bros. в Україні, вважає, що угода американського кіногіганта з Кіноманією пройшла з порушеннями антикорупційного законодавства США.

Реклама:

Як пише видання, за офіційною версією, конфлікт виник через зміни менеджменту, ініційовані дочкою Тарути Катериною, за неофіційною - в результаті суперечки за доходи від роботи Кіноманії.

"У Кіноманії успішно працювала професійна команда під керівництвом Тетяни Коваль (директора компанії, яка була звільнена). Коли операційним менеджментом зайнялася дочка Сергія Олексійовича, вона вирішила команду поміняти", - розповідає гендиректор 1+1 і співвласник Кіноманії Ткаченко.

Він стверджує, що ротація була проведена незаконно, що підтверджено рішенням суду в березні.

За неофіційною версією, частина доходів, які отримував Ткаченко, була непропорційна його частці в компанії (у більшу сторону). Коли дочка Тарути захотіла це змінити, виник конфлікт.

Отримати коментарі Сергія і Катерини Тарути не вдалося.

Через скандал між власниками фірми Warner Bros. не працювала в Україні п'ять місяців.

За словами Богдана Батруха, директора дистриб'юторської компанії B&H (ексклюзивний представник Disney, Sony, Paramount Pictures і Universal), Ткаченко хотів створити нову кінопрокатну компанію і укласти договір з Warner Bros.

Ткаченко визнає, що плани залишилися планами.

"Я залишаюся співвласником Кіноманії", - говорить він, додаючи, що в разі створення нового дистриб'ютора підписання нового договору з Warner Bros. зайняло б багато часу.

Ткаченко також розповів, що хотів викупити частки партнерів у Кіноманії, однак домовитися не вдалося.

Ткаченко вважає, що надання Таруті права на співпрацю з Warner Bros. виняток викликаний тим, що він контролює три чверті бізнесу, а американці не хочуть втрачати український ринок.

"Схоже, що саме тому Warner Bros. вибрав його. І це те, що у нас викликає питання", - говорить він.

На думку Ткаченка, уклавши угоду по суті з Тарутою, Warner Bros. порушив рекомендацію, прописану в Foreign Corrupt Practices Act., який не рекомендує американським компаніям мати партнерів, іменованих government official.

У цю категорію входять посадові особи, чиновники, міністри, члени конгресу, а також їх родичі, політичні партії та їх представники.Юристи, що представляють інтереси міноритарних акціонерів Кіноманії, запевняють, що під визначення government official підпадають і депутати Верховної Ради (Тарута - депутат), пише видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: