"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВС відкрило ще одну справу на екс-керівництво "Укртранснафти"

Середа, 28 жовтня 2015, 11:04

Слідчі органи МВС відкрили чергове кримінальне провадження проти колишнього керівництва ПАТ "Укртранснафта".

Про це йдеться у відповіді на запит нардепа Вікторії Войціцької, який вона опублікувала на своїй сторінці Facebook, пише OilNews.

Згідно з документом, слідчим відділом Печерського райуправління ГУМВС України в Києві 13 жовтня 2015 відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.364 КК - зловживання владою або службовим становищем (передбачає покарання аж до обмеження волі на строк до 3 -х років).

"З хороших новин: є реакція МВС на моє звернення від 9 вересня щодо можливих неправомірних дій колишнього керівництва "Укртранснафта", які полягають у транспортуванні, починаючи з 2009 року, нафти в Кременчуцький НПЗ за заниженими тарифами в інтересах "Укртатнафта", чим було завдано збитків державі в сумі 986,800 млн грн", - прокоментувала відповідь МВС Вікторія Войціцька.

Реклама:

Нагадаємо, Войціцька направила запит в МВС та інші правоохоронні органи у зв'язку з інформацією про багатомільйонні втрати держбюджету через діяльність екс-керівництва "Укртранснафти".

Як раніше стало відомо, тільки в 2013-2014 рр. шляхом надання ряду пільг держава фактично дотувала ПАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ), контрольоване "Приватом", на загальну суму 375 млн доларів.

Приховані фінансові дотації з держбюджету здійснювалися шляхом надання 15% знижки на українську нафту і занижених в 10 разів (у порівнянні із собівартістю) тарифів на транспортування сировини магістралями "Укртранснафти".

Зазначимо, що це вже не перша кримінальна справа стосовно колишнього керівництва ПАТ "Укртранснафта".

Як відомо, колишний голова "Укртранснафти" Олександр Лазорко був відсторонений наглядовою радою "Укртранснафти" 19 березня 2015 року.

На його місце призначили Юрія Мірошника. Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин ініціював звільнення Лазорка за розтрати на зберігання технологічної нафти на потужностях групи "Приват".

8 квітня наглядова рада "Укртранснафти" призначила Сукала т. в. о. керівника цієї компанії на чотири місяці. Лазорко ж намагався повернутися на посаду через суди.

Рішенням від 23 липня Апеляційний суд Волинської області зобов'язав "Укртранснафту" усунути перешкоди для керівництва компанією Олександром Лазорком.

На початку серпня збори акціонерів "Укртранснафти" вирішили не продовжувати контракт з Лазорком

12 вересня Лазорко, який вважається людиною олігарха Ігоря Коломойського, був оголошений у розшук.

натисніть для збільшення 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!