Експерти звинуватили Opel у порушенні екологічних вимог

Субота, 24 жовтня 2015, 17:49

Швейцарські експерти на тлі "дизельного скандалу" Volkswagen звинуватили General Motors в порушенні європейських стандартів щодо викидів оксидів азоту в Opel Zafira - однієї з найпопулярніших моделей автомобілів GM з дизельним двигуном.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Financial Times.

За даними вчених з Університету прикладних наук в Берні, викиди в Opel Zafira з двигуном 1,6 л в деяких випадках перевищують діючі норми Євро-6 в 17 разів. Випробування проводилися на замовлення німецької екологічної організації Deutsche Umwelthilfe (DUH).

General Motors, що володіє маркою Opel, спростовує ці звинувачення.

Реклама:

За підсумками випробувань DUH повідомила, що концентрація оксидів азоту у вихлопах різко змінювалася залежно від режиму проведення тестів.

При обертанні задніх коліс, як під час звичайної їзди, концентрація перевищувала норму в 2-4 рази; у разі їх блокування показник відповідав нормі, але тільки на швидкості менше 150 км/г. Opel Zafira має передній привід.

Європейські регулятори хочуть ввести нові лабораторні випробування та перевірки автомобільних викидів на дорогах, починаючи з 2017 року.

У вересні стало відомо, що в дизельних двигунах моделі EA189 автомобілів Volkswagen встановлювалося ПЗ, яке дозволяло зменшити реєстровану кількість забруднюючих речовин, що викидається в атмосферу, під час проведення тестів.

У зв'язку з цим, Volkswagen має намір відкликати близько 11 млн автомобілів. Крім того, компанію чекають штрафи держорганів в багатьох країнах і сотні судових розглядів у приватному секторі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: