Авіасполучення між Україною та РФ припиниться 25 жовтня - Пивоварський

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 17:52

Авіасполучення між Україною та РФ буде припинено з 00:00 25 жовтня поточного року з огляду на впроваджувані санкції проти авіакомпаній.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський у кулуарах Українсько-німецького економічного форуму у Берліні в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні в Брюсселі відбулися технічні консультації між Державіаслужбою України та Росавіацією, але, незважаючи на ці консультації, з 25 жовтня набувають чинності ті санкції, які були введені відносно російських авіакомпаній, які порушували законодавство України", - сказав він.

Міністр також нагадав, що Росавіація у відповідь закрила російське небо і авіасполучення з РФ для українських авіакомпаній.

Реклама:

Прес-служба Мінінфраструктури уточнила, що 23 жовтня з 14:00 до 15:30 за європейським часом у штаб-квартирі Єврокомісії проводилися зазначені технічні консультації.

До складу української делегації увійшли в.о. голови Державної авіаційної служби Едуард Дьомін, директор "Украероруху" Дмитро Бабейчук і директор департаменту ЄС МЗС України Всеволод Ченцов.

"У ході технічних консультацій сторони обмінялися позиціями. Після повернення українська делегація передасть отриману інформацію міністру інфраструктури та керівництву країни. На її підставі будуть прийматися рішення щодо подальших кроків", - наголошується в прес-релізі.

У прес-службі аеропорту "Бориспіль" агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили скасування рейсів російських авіакомпаній в Україну з 25 жовтня.

У прес-службі заявили, що рейси російських авіаперевізників скасовані з 25 жовтня і до різних дат по кожній компанії, що передбачає можливе пролонгування таких скасувань, у разі якщо ситуація з санкціями не зміниться.

Рейси до "Борисполя" виконують російські авіакомпанії "Аерофлот", S7, "Росія".

Українські авіакомпанії, які виконують або мали намір виконувати рейси в РФ, також закрили продаж квитків на ці напрямки з 25 жовтня. Це зокрема "Міжнародні авіалінії України", "Дніпроавіа", Yanair.

Як відомо, 25 вересня Україна запровадила санкції проти російських авіакомпаній, які здійснювали польоти в Крим.

Київ мотивував своє рішення двосторонньою угодою, яка дозволяє такий крок в разі порушення перевізниками українського законодавства.

У той же час, Росія відповіла "дзеркальними" заборонами на польоти п'яти українським компаніям, ніяк своє рішення не мотивуючи.

19 жовтня Федеральне агентство повітряного транспорту Росії запропонувало Державній авіаційній службі України провести переговори з питань авіасполучення між країнами.

Державна авіаційна служба та Міністерство інфраструктури України погодилися провести переговори з Федеральним агентством повітряного транспорту РФ з питань авіасполучення між країнами.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: