На Херсонщині знову підірвали опори ЛЕП, яка поставляє електрику в Крим

Вівторок, 20 жовтня 2015, 12:43

У ніч на вівторок в районі пункту пропуску Чонгар в Херсонській області було підірвали дві опори стовпа лінії електропередач,  якою електроенергія поставляється в окупований Крим.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст і активіст Айдер Муждабаєв з посиланням на одного з організаторів громадянської блокади Криму Ленура Іслямова.

"Вранці активістами блокади при патрулюванні в районі Чонгара було виявлено, що вночі підірвано дві опори стовпи ЛЕП, на одному з них висять предмети, схожі на міни 82-го калібру", – передав Муждабаєв слова Іслямова.

У зв'язку з цим Іслямов попросив адміністрацію Херсонської області відключити електрику на цій лінії.

Реклама:

В 11.15 в штаб гражданской блокады Крыма на Чонгаре приехал замглавы районной администрации. Привожу его слова:— Я тол...

Posted by Ayder Muzhdabaev on 20 октября 2015 г.

Пізніше неназваний заступник голови райадміністрації після відвідин місця вибуху заявив, що вибух влаштували не професійні військові.

"Підривали явно дилетанти, так міну для підриву стовпів не встановлюють, вибухова хвиля йде в бік. Вважаю, що це провокація, шоу, спрямоване на дискредитацію мирної блокади Криму", – заявив чиновник.

У свою чергу Іслямов додав, що, якщо б підривали присутні на блокаді ветерани АТО, результат був би інший.

"Зараз ситуація небезпечна, дроти гудуть, є нерозірвана вибухівка, лінію потрібно терміново відключати", – підсумував він.

Як відомо, такий вибух на опорі ЛЕП вже відбувався на початку жовтня. Тоді подача електрики в Крим не припинялася.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!