Лаффер: санкції щодо РФ допомагають нажити нових ворогів

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 12:34

Все, що можуть зробити санкції Заходу стосовно Росії - допомогти нажити нових ворогів і погіршити відносини з уже наявними.

Про це в інтерв'ю "ЛігаБізнесІнформ" заявив класик економічної теорії, засновник "теорії пропозиції" Артур Лаффер.

"Ні. Ні ці, ні будь-які інші санкції. Все, що можуть зробити санкції - допомогти нажити нових ворогів і погіршити відносини з уже наявними. Скільки років ми утримували санкції проти Куби? Це дало щось нам або їй? Ні", - сказав він, відповідаючи на запитання про результативність санкцій проти Кремля.

За його словами, є більш ефективний метод.

Реклама:

"Чи є більш ефективний метод? Так, є! Розбагатійте! Підвищуйте добробут, боріться з корупцією, ставайте стійкою, привабливою, перспективною країною. Дивіться, якщо вас хтось принижує і/або ображає, санкції вводити марно. Треба йти в спортзал, вести здоровий спосіб життя, вкладати в себе, у свій розвиток - і вас ніхто не посміє образити, ви вистоїте. Ось і Україні потрібно привести економіку в форму. Тоді вам боятися нічого", - заявив Лаффер.

Економіст відзначив, що це справа не одного і не декількох років.

"Вам дійсно доведеться робити зараз те, що інші зробили сто років тому. Україна зараз не потягне американську податкову систему або систему соцзабезпечення. Ви просто не можете нічого цього собі дозволити", - підсумував він.

Як відомо, 15 вересня Лаффер став радником міністра фінансів Наталії Яресько з податкових питань.

Нагадаємо, виступаючи на саміті YES Лаффер висловив підтримку і схвалення проекту податкової реформи, запропонованої Мінфіном України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!