"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Apple хоче запатентувати "розумну обручку"

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 09:31

Apple подала заявку на патент на "розумну обручку".

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на the Verge.

Як повідомляється, текст заявки опублікований на сайті патентного відомства США.

З опису винаходу випливає, що це гаджет, який можна носити на пальці і який може працювати в поєднанні з більш великим пристроєм, наприклад смартфоном.

Реклама:

У корпусі у формі обручки буде процесор, сенсорний екран, хоча б частково виведений на зовнішню поверхню корпусу, бездротової передавач для зв'язку з мінімум одним зовнішнім електронним пристроєм, акумулятор і, можливо, мікрофон.

Передбачається, що користувач буде носити обручку на одному пальці, а іншим жати на сенсорний екран, задаючи команди гаджету для передачі на пов'язаний з ним другий пристрій.

 

Можливо, команди можна буде наговорювати голосом, в мікрофон. Не виключається також, що обручка навчиться "впізнавати", що користувач пише, по руху пальців.

The Verge попереджає, що далеко не всі заявлені в патентному відомстві винаходи Apple були втілені в життя і потрапили в серійне виробництво.

Видання також нагадує, що аналогічні гаджети-обручки від інших виробників вже представлені на ринку. Ці обручки контролюють смартфони та інші пристрої через Bluetooth.

Apple вважає, що існуючі пристрої з сенсорними екранами часто бувають громіздкими, світиться екран може бути недоречний в ряді ситуацій і є потреба в менш помітному та більш ефективному гаджеті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!