"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Чубаров: Учасники блокади не пустили до Криму фури з продукцією Roshen

Субота, 17 жовтня 2015, 12:33

За час "продовольчою" блокади Криму її учасники не пустили на півострів 4 фури з продукцією компанії Roshen.

Про це в інтерв'ю Лівий берег заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, пишуть "Крим.Реалії".

"Повірте, серед фур, які ми повернули, були ті, на яких великими літерами було написано Roshen. У перші дні таких фур було чотири", - заявив він.

Відповідаючи на питання про те, чи намагалася Адміністрація президента перешкодити проведенню блокади, Чубаров відповів, що жоден представник української влади, включаючи Порошенка, не висловлював "слів категоричного заперечення".

Реклама:

Як відомо, 20 вересня розпочалась безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії повинні припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Російською Федерацією.

За словами організаторів акції, вони не будуть пропускати фури в Крим до тих пір, поки не будуть виконані їхні вимоги: звільнення політв'язнів, припинення тиску на незалежні ЗМІ, безперешкодний в'їзд для міжнародних спостерігачів на територію півострова, припинення репресій щодо кримських татар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!