РФ стурбована виходом Саудівської Аравії на нафтовий ринок Європи

Середа, 14 жовтня 2015, 17:53

Росія вважає "жорсткою конкуренцією" вихід Саудівської Аравії на європейський ринок, який традиційно вважався основним споживачем російської нафти.

Про це сказав у середу журналістам міністр енергетики РФ Олександр Новак, передає Рейтер.

Новак підтвердив у середу, що Росія 21 жовтня буде брати участь у нараді Організації країн-експортерів нафти і держав-виробників сировини, що не входять в картель.

"Так, на рівні експертів Міненерго", - сказав міністр.

Реклама:

Напередодні стало відомо, що найбільший у світі виробник нафти Саудівська Аравія приступила в кінці вересня до поставок сировини до Польщі, витісняючи Росію з її ринку ємністю близько 20 мільйонів тонн на рік.

"У нас нафтові ринки глобальні. Кожна країна має право продавати, куди вона вважає за потрібне. Це конкуренція, зараз йде найжорстокіша конкуренція... Ми бачимо, що Саудівська Аравія реалізує свою стратегію участі в конкуренції на нафтовому ринку, всі повинні бути готові", - сказав Новак.

Міністр очікує, що ринок нафти прийде в рівновагу в другій половині 2016 року. На думку Новака, протягом третього кварталу цього року попит домінував над пропозицією.

"Ми бачимо зниження видобутку більш ніж на 300 тисяч барелів. Тому сподіваємося, що відновлення балансу призведе до того, що в другій половині 2016 року ми отримаємо співвідношення попиту і пропозиції", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!