Економіки України на сьогоднішній день не існує - Григоришин

Четвер, 1 жовтня 2015, 11:25

Економіки України на сьогоднішній день не існує як такої.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" заявив бізнесмен Костянтин Григоришин.

За його словами, українська економіка сьогодні являє собою залишки інфраструктури, "які нам дісталися з радянських часів, на яких паразитують кілька дуже непрофесійних груп, конвертують цю інфраструктуру в кеш з дуже низьким ККД, продукція перших переділів з невисоким ступенем доданої вартості і обмежений набір послуг поганої якості".

"У всьому світі одним з класичних рецептів того, як реанімувати економіку є інвестиції в інфраструктуру. Тому що, з одного боку, це робить країну більш конкурентоспроможною, з іншого боку, це дає роботу людям", - сказав бізнесмен.

Реклама:

"Тим більше, що Україні пощастило з тим, що якби вона почала оживляти інфраструктуру, то тут є не тільки будівельники, але і виробники досить складного обладнання, тих же трансформаторів, турбін, компресорів, важкого устаткування для металургів", - заявив він.

Григоришин відзначив, що в Україні можуть робити рейки, локомотиви, вагони, якщо говорити про транспортну інфраструктуру.

"Для цього потрібна воля, план і програма. На сьогоднішній день цього немає. Горизонт подій щонайбільше місяць. Якщо є якесь вікно для виведення грошей, то наша псевдоеліта цим миттєво користується. А далі частина цих грошей витрачається на те, щоб захистити себе від кримінального та іншого переслідування. Тому у нас найстрашніший злочинець - це Мосійчук, який взяв хабар у 5 тисяч доларів. Йому, мабуть, не вистачило грошей домовитися", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: