"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Росії зростає кількість незадоволених економічною кризою

Четвер, 1 жовтня 2015, 09:44

Економічна криза все більше турбує росіян, охоплюючи нові групи населення.

Про це пише РБК з посиланням на дані аналітичного матеріалу, підготовленого експертами Російської академії народного господарства і держслужби (РАНХиГС).

Триваюче скорочення реальної заробітної плати і доходів від підприємництва може прискорити падіння реальних доходів населення до кінця 2015 року.

Росіяни все більше усвідомлюють негативні перспективи: кількість громадян, що дивляться в майбутнє з упевненістю, до осені різко скоротилася, свідчать свіжі опитування РАНХиГС.

Реклама:

"Істотна відмінність від попередніх періодів нашого спостереження - наростаюча невдоволення населення погіршенням соціально-економічних умов", - наголошується в бюлетені.

Якщо взимку і навесні істотна частка населення оцінювала стан економіки як стабільний, то до кінця літа "намітився тренд переходу частини "лояльних кризі" громадян до числа незадоволених або песимістично налаштованих".

Масові уявлення щодо тривалості кризи стали "хилитися в бік" песимізму, свідчать результати опитувань РАНХиГС: зросла частка тих, хто прогнозує погіршення економіки протягом 1-2 років і довше (34% у серпні проти 27,6% у квітні), одночасно скоротилася частка тих , хто очікує поліпшення ситуації (до 21,2% опитаних у серпні з 38,3% у квітні).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!