У Міненерго кажуть, що не відбиратимуть газ у приватних підприємств

Середа, 9 вересня 2015, 20:12

Міністерство енергетики та вугільної промисловості заявляє, що інформація щодо можливості відбору газу у приватних підприємств з посиланням на міністра енергетики Володимира Демчишина не відповідає дійсності.

Про це йдеться у повідомленні Міненерго.

"Опалювальний сезон 2015-2016 років буде першим, який пройде згідно правил, продиктованих нещодавно ухваленим новим законом "про ринок газу". Це принципово новий закон, скерований на збільшення конкуренції на ринку газу та побудову прозорих правил його функціонування", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, для приведення правил та процедур роботи на ринку у відповідність до закону Міністерство енергетики розробило цілу низку підзаконних актів, зокрема нові правила створення страхового запасу для видобувних підприємств та газотрейдерів.

Реклама:

"Відповідний проект постанови, який обговорювався на парламентському комітеті з питань ПЕК, передбачає обов'язковий запас газу для видобувних підприємств та трейдерів на випадок надзвичайних ситуацій", - повідомляє прес-служба.

"Таким чином проект постанови передбачає захист споживачів газу, і ніяким чином не може трактуватися як можливість "відбору" газу в будь-яких компаній", - повідомили у Міненерго.

Раніше "Дзеркало тижня" з посиланням на міністра енергетики Володимира Демчишина повідомило, що Кабінет міністрів допускає вилучення газу взимку у приватних гравців для потреб країни, так як на формування необхідних запасів у сховищах поки немає грошей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: