Кабмін звільнив заступника голови ДФС Лікарчука

Понеділок, 7 вересня 2015, 16:00

Кабінет міністрів у понеділок звільнив Костянтина Лікарчука, який курирував митну службу, з посади заступника голови Державної фіскальної служби.

Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько на прес-конференції в Києві в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"За пропозицією Насірова (глава ДФС Роман Насіров - ред.) про звільнення Лікарчука з посади заступника голови ДФС Кабінет міністрів задовольнив це подання", - сказала вона.

"Лікарчук виявився абсолютно некомпетентною людиною, з самого початку роботи відверто саботував рішення керівництва, уряду і Мінфіну", - зазначив Насіров.

Реклама:

"Поки беру повну відповідальність за прискорення реформ у митному напрямку абсолютно на себе", - сказав голова ДФС.

Раніше Лікарчук повідомив, що Насиров перерозподілив обов'язки з управління підрозділами ДФС між собою і своїми заступниками, залишивши за заступником Лікарчуком лише право управляти кримським санаторієм "Дніпро".

Лікарчук неодноразово критикував Міністерство фінансів, яке курирує ДФС, і главу ДФС Насірова в спробах обмежити самостійність митниці.

Крім того, днями він заявив про корупційні схеми на митниці, до яких начебто причетний Насіров.

Глава Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі звернувся до генерального прокурора України, голів МВС і СБУ із заявою про скоєння злочину посадовими особами ДФС, зокрема, щодо Одеської митниці.

За його словами, посадові особи ДФС, діючи умисно, за попередньою змовою, занижують митну вартість товарів на Київській та Херсонській митницях, завищують вартість ідентичних товарів на Одеській митниці, що призводить до штучного вимушеного перерозподілу товаропотоку.

Нагадаємо, на посаду заступника голови ДФС Костянтин Лікарчук був призначений на початку травня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: