Яценюк оцінив Одеський припортовий в мільярд доларів

Понеділок, 7 вересня 2015, 13:57

Яценюк оцінює Одеський припортовий завод (ОПЗ) в 1 млрд доларів, однак заявляє, що остаточна його ринкова ціна буде встановлена в результаті проведення прозорого конкурсу із залученням іноземних покупців.

Про це він заявив на засіданні ради фінансової стабільності у Києві в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"10% ОПЗ, ми вважаємо, повинні коштувати близько 100 млн доларів. Але ринок визначить, яка буде остаточна вартість ОПЗ та інших об'єктів приватизації", - сказав прем'єр.

Яценюк нагадав, що уряд скасував біржовий продаж 5% ОПЗ, на якій стартова ціна цього пакету була визначена в 38 млн грн, і спільно з міжнародними партнерами вирішив поміняти підходи до приватизації підприємства.

Реклама:

"За інших обставин наступний український олігарх став би власником", - сказав прем'єр, не називаючи олігарха.

Яценюк підкреслив, що необхідно забезпечити чесне ціноутворення і прозору систему продажів.

Глава уряду зазначив, що парламент півроку ігнорує ініційовані Кабміном відповідні поправки уряду до приватизаційного законодавства і звернувся з проханням розблокувати цей процес, допомогти з виконанням держбюджету-2016 і боротьбою з корупцією в держпідприємствах.

"Ми прийняли рішення залишити стратегічні держпідприємства в держвласності. Все інше має бути продано на прозорих і публічних аукціонах з обов'язковим збереженням соцпакета і відповідним внесенням інвестицій в українську економіку. Продано не українським олігархам, як це було два десятки років", - заявив Яценюк.

Як повідомлялося, раніше голова Фонду держмайна Ігор Білоус заявляв, що стартова ціна 94,5% акцій ОПЗ складе не менше 500 млн доларів, тоді як директор підприємства оцінював його в 600-620 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!