Кабмін просить Раду дозволити приватизацію 13 морпортів

Понеділок, 7 вересня 2015, 10:15

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді виключити з переліку об'єктів держвласності, що не підлягають приватизації, 13 морських торговельних портів.

Про це йдеться в законопроекті №2488а від 10 серпня.

Згідно із пояснювальною запискою, законопроектом пропонується виключення підприємств: "Українське Дунайське пароплавство", "Державне Чорноморсько-Азовське виробничо-експлуатаційне управління морських шляхів", "Чорноморське головне морське агентство "Інфлот" та Південний науково-дослідний проектно-конструкторський інститут морського флоту".

Як зазначається, виключення з переліку підприємств морського транспорту не означає виведення з держвласності їх майна, але дозволить забезпечити підвищення якості менеджменту, проведення реструктуризації підприємств, концентрацію профільних активів, залучення інвесторів, ділових партнерів.

Реклама:

Також законопроектом встановлюється тимчасовий захист підприємств від позаприватизаційних процедур відчуження їх майна, зокрема в процедурах банкрутства.

"Запропоновані обмеження нададуть змогу уповноваженим органам управління вжити необхідних заходів для стабілізації фінансово-економічного стану підприємств", - йдеться у документі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!