"Укрзалізниця" заявляє, що не перевозить вантажі в російських вагонах

Вівторок, 29 вересня 2015, 12:30

"Укрзалізниця" не приймає до перевезень вантажі у вагонах оперування ТОВ "Перша вантажна компанія" та її дочірнього підприємства - ТОВ "Перша вантажна компанія в Україні" і не здійснює навантаження у ці вагони.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

У компанії нагадали, що конвенційні обмеження були введені відповідно до Рішення РНБО України з дня офіційного опублікування указу президента України №549/2015 - з 22 вересня 2015 року.

"Вантажі, які до введення заборони вже були прийняті до перевезення, доставляються до вантажоодержувачів з метою вивільнення інфраструктури. Після цього порожні вагони відправляються до станцій ВАТ "РЖД", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"На території України під час введення заборони знаходилося близько 4100 вагонів оперування ТОВ "Перша вантажна компанія" та ТОВ "Перша вантажна компанія в Україні". Станом на сьогодні їх залишилося 472 раніше навантажених та 1913 порожніх", - повідомляє прес-служба.

Як наголошується, для перевезення вантажів відправники залучать вагони інших власників. Обсяги перевезень у вагонах ПВК та дочірнього підприємства були незначні.

Так, за 8 місяців цього року загалом у внутрішньому сполученні, експортних, імпортних та транзитних вантажів у вагонах власності ТОВ "Перша вантажна компанія в Україні" було перевезено 1209,7 тисяч тонн - це 0,5% від загального обсягу вантажоперевезень - та у вагонах ВАТ "Перша вантажна компанія" перевозилося 324,3 тисяч тонн вантажів - це 0,1%.

"Основні користувачі вагонів Першої вантажної компанії - металургійні підприємства. Крім того, ними користувалися ТОВ "Миколаївський глиноземний завод", відправники щебеневої продукції ПАТ "Полонський гірничий комбінат", ТОВ "Юнігран" та інші", - повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" у зв'язку з набранням чинності з 22 вересня санкцій щодо ряду громадян і підприємств РФ, прийняла рішення про виведення з території країни понад 3,5 тисяч вантажних піввагонів власності "Першої вантажної компанії" і її "дочки" "ПГК в Україні" та заборону їх прийому в країну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!