Кабмін залучить 200 мільйонів євро під 4,5% річних

Середа, 2 вересня 2015, 17:30

Кабінет міністрів має намір залучити до 200 млн євро з погашенням основної суми через 5-15 років і процентною ставкою до 4,5% річних.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів №640 від 12 серпня.

"Державні зовнішні запозичення здійснюються у 2015 році шляхом залучення позики на суму, що не перевищує 200 млн євро, у межах, передбачених Законом України "Про Державний бюджет України на 2015 рік", - йдеться у постанові.

Як наголошується, на основну суму позики нараховується дохід за ставкою не вище  4,5% річних.

Реклама:

"Сума одноразового платежу за управління позикою становить 0,5% основної суми позики, а саме 1 млн євро. Сума платежу за виділення коштів становить 0,25% ненаданої суми позики. Відсотковий дохід за позикою сплачується кожного півріччя", - йдеться у документі.

Згідно з постановою, погашення основної суми позики починається через п’ять років після залучення та завершується не пізніше ніж через п’ятнадцять років після її залучення.

"Погашення та обслуговування позики здійснюється за рахунок коштів, передбачених законом про Державний бюджет України на відповідний рік", - йдеться у повідомленні.

Міністрові фінансів Яресько Наталії доручено забезпечити залучення позики відповідно до умов, затверджених постановою, укладення відповідної угоди та підписання інших документів, пов’язаних із залученням позики.

Міністерству фінансів також доручено передбачати під час складання проекту Державного бюджету України на відповідний рік кошти для погашення та обслуговування державних зовнішніх запозичень, здійснених згідно з постановою.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: