Активи "Укрзалізниці" без Криму і зони АТО оцінені в 245 мільярди - міністр

Середа, 2 вересня 2015, 13:59

Активи "Укрзалізниці" в рамках підготовки до корпоратизації оцінені в 245 млн грн без урахування анексованого Криму і зони проведення АТО.

Про це повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський під час відкритої частини засідання уряду, повідомляє прес-служба відомства.

За результатами оцінки компанією Deloitte активів підприємств, на базі яких створюється ПАТ "Українська залізниця", вартість активів склала 245,389 млн грн.

Міністр також оголосив суму статутного капіталу майбутнього публічного акціонерного товариства "Українська залізниця", що склала 229,879  млн грн. Ця цифра відображає вартість майна за вирахуванням зобов’язань підприємства та розрахована відповідно до встановленої КМУ процедури.

Реклама:

"УЗ" стала найбільшим за роки незалежності підприємством України, на якому було проведено загальну оцінку вартості майна. До переліку оцінених об’єктів увійшло близько 1 мільйона позицій за виключенням тих, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях, зазначив Пивоварський.

За його словами, у 2016 році планується провести дооцінку об’єктів, що знаходяться на підконтрольній Україні території на сході країни, та внести їхню вартість до статутного капіталу ПАТ "Українська залізниця".

"Оцінку майна, розташованого на непідконтрольних Україні територіях Криму й Донбасу, буде проведено після відновлення там контролю української влади", - сказав міністр.

Міністр повідомив, що процедура оцінки вартості майна "Укрзалізниці" тривала близько 8 місяців. Акти оцінки компанія Deloitte у червні 2015 року передала на погодження УЗ, звідки документ було направлено на рецензування Фонду держмайна.

Наступним кроком стане затвердження Кабміном проекту Статуту ПАТ "Українська залізниця", а також складу Правління, Наглядової ради та ревізійної комісії нового підприємства.

Як відомо, з 27 грудня "Укрзалізниця" припинила залізничне сполучення з Кримом, а також скасувала міжнародні потяги, що курсують на півострів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!