СБУ розшукує екс-главу НБУ та банкіра Курченка за привласнення 2,8 мільярда

П'ятниця, 18 вересня 2015, 11:08

Співробітники СБУ здійснюють розшук колишнього голови Нацбанку Ігоря Соркіна та голови правління ПАТ "Реал банк" Володимира Агафонова.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

Як зазначається, кримінальне провадження, яке розслідується Генпрокуратурою спільно з СБУ, відкрито за фактом заволодіння Соркіним та Агафоновим коштів Нацбанку України та ПАТ "Аграрний фонд" у розмірі 2,8 мільярда гривень.

"Розкрадання грошей відбувалось за попередньою змовою учасниками злочинної організації, створеної власником ПАТ "Реал банк" та ПАТ "Брокбізнесбанк" Сергієм Курченком", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Соркін підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України.

Агафонову інкримінуються кримінальні правопорушення за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 255 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Співробітниками Служби безпеки України вживається комплекс заходів для встановлення їхнього місця перебування, затримання та притягнення до кримінальної відповідальності.

Як відомо, 7 вересня Соркіну і Агафонову було винесено повідомлення про підозру у створенні злочинної організації, заволодінні чужим майном у особливо великих розмірах та інших злочинах.

Нагадаємо, процедура ліквідації "Реал банку" почалася у травні 2014 року.

По справі "Аграрного фонду" також проходить екс-заступник голови Нацбанку Борис Приходько. Він був затриманий 31 липня 2014 року, а вже в грудні з'явилися повідомлення про звільнення його з-під варти.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: