"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Роллінз повинен змінити весь склад правління "Укрнафти" - Пасішник

Вівторок, 15 вересня 2015, 13:33

Новий керівник "Укрнафти" Марк Роллінз повинен змінити весь склад правління компанії, роботу якого рішенням загальних зборів акціонерів визнано незадовільною.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник.

Він також повідомив, що на кожного члена правління необхідно провести відкритий конкурс з залученням міжнародних провідних рекрутингових агенцій.

"В останній розмові Роллінз зазначив що поки не вирішив змінювати членів правління, а лише перерозподілити функції між діючими. Тобто, навіть норма про виплату дивідендів може бути лише черговою уловкою "Привату", бо в обмін на пункт про дивіденди в контракті, вони отримають ще 5 років управління компанією підконтрольним менеджментом", - написав він.

Реклама:

"Також, враховуючи останні публікації ЗМІ щодо підкупу топ-менеджерів "Укрнафти" міноритарними акціонерами - виникає необхідність включення до контракту умови негайного звільнення з виплатою суттєвих штрафних санкцій у разі встановлення відповідними правоохоронними органами фактів існування угод діяти в інтересах окремих груп акціонерів, а не компанії", - заявив Пасішник.

Раніше народний депутат Сергій Лещенко повідомив, що олігарх Ігор Коломойський укладав таємні угоди з менеджерами "Укрнафти" про додаткове фінансове заохочення.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!