Росія і ЄС домовилися про умови "зимового пакета" - Новак

П'ятниця, 11 вересня 2015, 18:22

Росії і Євросоюзу вдалося домовитися про умови зимового пакета постачань газу в Україну.

Про це повідомив міністр енергетики РФ Олександр Новак за підсумками переговорів з віце-президентом Єврокомісії Марошем Шефчовичем, передає "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що це дозволяє провести тристоронню зустріч між Росією, Єврокомісією і Україною наступного тижня.

Зимовий пакет буде поширюватися на увесь опалювальний сезон. "Нам вдалося, на наш погляд, досягти домовленості про так званий зимовий пакет стосовно умов у період з 1 жовтня до 31 березня", - сказав міністр.

Новак наголосив, що консультації в п'ятницю пройшли в діловому і конструктивному форматі. Надійне проходження зими було ключовим питанням обговорення.

Реклама:

"Щойно завершилися двосторонні консультації. На мій погляд, вони минули плідно і конструктивно. Ми розглянули увесь перелік питань, що стосуються взаємодії Росії і Євросоюзу. Ключовим питанням було надійне проходження осінньо-зимового періоду, який вже настає найближчим часом. Надійний транзит газу європейським споживачам", - сказав міністр.

"Домовилися про умови взаємодії, необхідний обсяг закачування газу в ПСГ України, купівлі газу до поточного споживання - ті зобов'язання, які повинна узяти на себе українська сторона. Про обсяги фінансування, які знадобляться, і що Єврокомісія бере на себе певні зобов'язання стосовно організації цієї роботи із забезпечення фінансування закупівлі газу українськими партнерами", - зазначив він.

Раніше Новак повідомив, що Росія готова надати Україні знижку на газ на зимовий період для формування вартості газу на рівні сусідніх країн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!