"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Демчишин відхрестився від підтримки Григоришина

Субота, 8 серпня 2015, 12:31

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, коментуючи інформацію про підтримку підприємств Костянтина Григоришина, заявляє, що їх "підтримує система".

Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

"Бачите, не так багато тем, по яких мене можна ущипнути. Чи я якимось чином підтримую підприємства Григоришина? Система його підтримує, бо він, як бачимо, контролює досить важливі підприємства. В нього є, наскільки пам’ятаю, частка в "Турбоатомі", є в Запорізькому трансформаторному, в інших підприємствах. Не я йому продавав ті підприємства", – зазначив він. 

"Говорити зараз про те, що вкрали скількись грошей, поки зараз не зрозуміло, хто буде переможцем тих тендерів, – це просто навіть не серйозно. Що спростовувати? Що я не ухвалював рішення? Що я не підтримую виділення коштів на трансформатори? Я підтримую. Міністерство підтримало програму в цілому. І "Енергоатому", якому також потрібні трансформатори, і іншим енергетичним підприємствам", – наголошує Демчишин.

Реклама:

Напередодні німецький журнал Spiegel опублікував матеріал про інтереси оточення президента України Петра Порошенка в бізнесі, зокрема в енергетичному секторі.

"Його давній діловий партнер нещодавно отримав прибутковий контракт (мова про підряди на постачання трансформаторів, які можуть отримати компанії Костянтина Григоришина – ред.). Міністр енергетики Володимир Демчишин пригальмовує приватизацію енергокомпаній, на якій наполягає МВФ", – стверджують автори видання.

Крім того, раніше також низка ЗМІ повідомляла, що Григоришин продавав трансформатори в Росію в сім разів дешевше, ніж державній компанії "Укренерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: