Польський міністр нагадав Путіну про голодомор і що знищувати продукти - гріх

П'ятниця, 7 серпня 2015, 17:54

Міністр сільського господарства Польщі Марек Савицький закликав президента РФВолодимира Путіна припинити нищити санкційні продукти харчування.

Про це повідомляє "Радіо Польща".

"Я хочу закликати президента Путіна, щоб він не йшов слідами своїх попередників з Радянського Союзу, я маю на увазі 30-ті роки щоб він не знищував продукти, які російські підприємці купують на різних ринках Європи і світу.

Росіяни потребують цих продуктів, а в нашій слов'янській традиції знищення їжі, знищення хліба вважається важким гріхом. Президенту Путіну не варто цього робити. Це нагадує голодомор в Україні та інших регіонах СРСР у 30-х роках", - заявив Савицький.

Реклама:

Міністр підкреслив, що в Європі багато продуктів харчування високої якості.

"Президенте Путін, не знищуйте продукти. Дозвольте своїм землякам їх купувати і користуватися тими хорошими пропозиціями, які дає Польща і Євросоюз, відкритий до співпраці з російським суспільством", - підкреслив Савицький.

Нагадаємо, в РФ з 6 серпня цього року почав діяти указ про знищення санкційної продукції не тільки на кордоні, а й по всій країні. Протягом першого дня дії указу було знищено понад 250 тонн продуктів.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: