"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Розенко закликав керівників ОДА оформити субсидії до початку опалювального сезону

Четвер, 6 серпня 2015, 18:01

До початку нового опалювального сезону у жовтні субсидії на сплату за житлово-комунальні послуги мають бути оформлені чотирьом мільйонам українських родин.

Таке завдання головам обласних державних адміністрацій та керівництву органів місцевого самоврядування на нараді у Хмельницькому поставив Міністр соціальної політики України Павло Розенко, повідомляє прес-служба Кабміну.

За останньою інформацією, зазначив Міністр, в цілому по Україні понад 2 млн українських родин вже отримали субсидію за новим порядком, ще близько 500 тис. заяв перебувають на обробці в органахсоцзахисту.

За його словами, це у 5 разів більше, ніж в аналогічний період у попередні роки.

Реклама:

"У зв’язку з тим, що у жовтні починається новий опалювальний сезон, протягом 10 днів потрібно завершити обробку всіх документів, які знаходяться зараз у місцевих управліннях соцзахисту. Це абсолютно реальний термін. До 1 вересня Уряд забезпечить розсилку ще 14 млн бланків заяв і декларацій у кожне домогосподарство. Тому з вересня почнеться черговий наплив людей. І тому, якщо зараз ви не підтягнете всі "хвости", у вересні ви завалите всю роботу по оформленню субсидій", - звернувся Розенко до керівників областей.

Глава Мінсоцполітики також повідомив, що Уряд поставив національні цілі щодо оформлення субсидій.

"Ми розрахували, що приблизно 4 млн родин по всій Україні, з огляду на їхнє матеріальне становище, повинні отримати субсидії до жовтня.

Таким чином, протягом двох місяців потрібно оформити ще 1,5 млн субсидій для того, щоб кожна малозабезпечена родина на початок опалювального сезону відчувала себе захищеною", - наголосив він.

Розенко також повідомив, що з кінця серпня фахівці Міністерства соціальної політики ще раз поїдуть у регіони, щоб на місцях, разом із працівниками органів соціального захисту населення, провести роботу над помилками і допомогти доступною мовою пояснити людям як оформити субсидію і навіщо це робити.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: