У корупції в "Укрспирті" і "Укрзалізниці" є конкретні імена – Соболєв

Четвер, 6 серпня 2015, 12:45

Країна може дізнатися, хто кришує корупцію в "Укрспирті" та "Укрзалізниці" і чому не відбуваються нормальні кадрові конкурси.

Про це напередодні заявив голова Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції Єгор Соболєв.

"Щоб припинити практику призначення в.о. директорів держпідприємств замість проведення кадрового конкурсу, крім роботи правоохоронців потрібна воля перших керівників держави. Я бачу, як всупереч здоровому глузду, всупереч програмі міністра, всупереч нашим рекомендаціям не можуть провести конкурс на керівника підприємства "Укрспирт", - сказав нардеп.

"Конкурс провели, але потім його переможців оголосили злочинцями, потім інформація не підтвердилася, але мета була досягнута. Та людина, яка виконувала обов'язки, яку поставили вищі керівники держави, вона залишилася виконуючим обов'язки (Роман Іванюк, ЕП)", - зазначив він.

Реклама:

Соболєв також заявив, що "нам потрібно дивитися, хто кришує корупцію на великих державних підприємствах, тому що у неї є конкретні імена".

"Вся країна може дізнатися, хто "кришує" "Укрзалізницю" і чому міністр, який за це відповідає, не може організувати і провести нормальний кадровий конкурс", - підкреслив Соболєв.

За словами депутата, комітет веде список важливих кримінальних проваджень, пов'язаних із корупцією, які почали Генпрокуратура, МВС і СБУ.

"Зараз близько двохсот таких справ, які перебувають у стані досудового слідства. Це означає, що насправді нічого не робиться, щоб знайти і покарати винних. Тут вихід один - вигнати цих і поставити нових керівників Генпрокуратури. І тоді ми дуже швидко побачимо результат", - наголосив Соболєв.

Як відомо, УП напередодні писала, що на родичів голови УЗ Олександра Завгороднього зареєстровані фірми, які отримували підряди від Придніпровської залізниці, коли він обіймав на тій же залізниці керівні посади. Тоді Завгородній займав на Придніпровській дорозі посади головного інженера та першого заступника начальника.

Як вдалося з'ясувати, фірми "А.С. Інжиніринг Груп" і "Сферастрой Інвест", оформлені на сина і брата Завгороднього, активно працювали з Придніпровською дорогою. Перевірка КРУ виявила, що підрядник завищував ціни на роботи.

Крім цього, як відомо, конкурс на призначення голови "Укрспирту" завершився скандалом.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!