Чичваркін про непризначення в "Укрнафту": дехто не хоче змін в Україні

Середа, 5 серпня 2015, 17:01

Російський бізнесмен Євген Чичваркін вважає, що його не призначили керівником "Укрнафти" через вплив сил, які не зацікавлені у реформах в Україні.

Про це він заявив в інтерв'ю Hubs.

"Є сили, які, як мені здається, зовсім не хочуть, щоб тут щось змінювалося. Я прихильник приватного і вільного ринку, і моя робота в держкомпанії, як мені це бачилося, припускала, що я повинен був її підготувати до продажу. І організувати приватизацію за максимально ефективною для держави вартості та умов. Але, мабуть, є сили, які зацікавлені в протилежному", – сказав він.

При цьому Чичваркін додав, що як і раніше відкритий до пропозицій працювати в Україні та готовий прийняти для цього її громадянство.

Реклама:

"Якщо буде серйозна пропозиція, так, звичайно (готовий прийняти громадянство). Що таке громадянство? Людина залишається, всі твої думки, ідеї залишаються з тобою, а це просто необхідний крок. Це як присяга, як клятва", – сказав він.

Бізнесмен припустив, що міг би працювати над координацією співпраці, але не під чиїмось керівництвом.

За його словами, в України є колосальний потенціал для швидкого і бурхливого розвитку, якщо у влади знайдеться політична воля покінчити з минулим і провести необхідні реформи.

Як відомо, інформація про можливе призначення Чичваркіна главою "Укрнафти" з'явилася в ЗМІ 10 липня. Сам Чичваркін підтвердив "Українській правді", що отримав таку пропозицію від керівництва України.

Однак пізніше на цю посаду була затверджена остаточна кандидатура британця Марка Роллінза, який і був призначений.

"Укрнафта" на 50%+1 акцію належить державі, а приблизно на 42% – олігарху Ігорю Коломойському.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: