У Путіна вважають, що розширення ембарго торкнеться України

Вівторок, 4 серпня 2015, 19:04

У Раді Федерації вважають, що можливе розширення списку держав, щодо яких введено продовольче ембарго, має торкнутися також і України.

Про це заявив заступник голови комітету Ради Федерації з економічної політики Сергій Шатіров, пишуть "РИА Новости".

"При абсолютно неадекватній політиці Києва, в тому числі щодо Росії, продовольче ембарго має бути поширене і на Україну. Дивно, що цього досі не зроблено", - заявив Шатіров.

Він зазначив, що Україна постачає багато продовольчих товарів до Росії і всі вони "широко представлені в російських магазинах".

Реклама:

Говорячи про можливе розширення списку країн, щодо яких введено продовольче ембарго, сенатор висловив думку, що таке рішення може стати "своєчасним і актуальним".

"Життя не стоїть на місці, за минулий рік багато чого змінилося, і якщо за указом зрозуміло кого нові країни починають виконувати санкційний танець проти Росії, то необхідно приймати відповідні симетричні заходи", - вважає він.

При цьому заступник голови економічного комітету переконаний, що таке рішення не призведе до того, що полиці продуктових магазинів спорожніють або асортимент стане біднішим.

"Звичайно, ми використовуємо ситуацію для розвитку вітчизняної продовольчої бази. І вже зараз видно, що полиці магазинів не спорожніли, а, навпаки, асортимент розширився за рахунок збільшення вітчизняного пропозиції", - сказав Шатіров.

 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що уряд РФ може звернутися до президента країни Володимира Путіна з проханням розширити список держав, щодо яких введено продовольче ембарго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!