У Китаї виявили фальшивий банк Goldman Sachs

Четвер, 27 серпня 2015, 14:30

У Китаї виявлено фальшивий банк Goldman Sachs.

Про це пише Slon.ru з посиланням на Bloomberg.

Видання зазначає, що з травня 2013 року в Шеньчжені працює компанія Goldman Sachs Financial Leasing, яка позиціонує себе як одна із найбільших фінансових організацій у місті.

Як відзначає агентство, назва фірми записана тими ж ієрогліфами, які використовуються у вивісках американської фінансової групи Goldman Sachs на території Китаю.

Реклама:

У китайській Goldman Sachs Financial Leasing кореспонденту Bloomberg заявили, що ніяк не пов'язані з банком із США, а збіг назв стався випадково.

Натомість, представник оригінального Goldman Sachs в Гонконзі Конні Лінг підтвердила, що банк не пов'язаний з фірмою з Шеньчженя і розбереться в ситуації.

Існуванні китайського "двійника" Goldman Sachs виявилося після того, як профспілка американських працівників казино International Union of Operating Engineers направила відповідний лист до антикорупційної комісії Китаю, попросивши провести розслідування.

Підроблені банки в Китаї відкривалися і раніше. Так, в середині серпня "Сіньхуа" повідомляло про арешт 39-річного жителя провінції Шаньдун на сході країни.

Він створив фальшиву філію одного з найбільших китайських банків - China Construction Bank і зміг з його допомогою виманити у клієнтів тисячі доларів.

У 2012 році рисовий трейдер з Веньчжоу Лін Чуньпін повідомив, що купив американський Atlantic Bank of Americа. Пізніше з'ясувалося, що такого банку не існує, як і операції по його придбанню.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!