"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк заборонив перереєстрацію позик в інвалюті з нерезидентами

Субота, 22 серпня 2015, 11:08

Національний банк заборонив реєструвати зміни до договорів про залучення резидентами кредитів в іноземній валюті від нерезидентів у разі, якщо ці зміни передбачають заміну кредитора або боржника.

Про це повідомляється на сайті регулятора з посиланням на постанову № 551 від 3 червня 2015 року.

Як зазначається, ця постанова посилює заходи із запобігання відпливу капіталу за межі України за кредитними договорами в іноземній валюті.

Постановою також заборонено реєструвати зміни до договорів про залучення резидентами кредитів (позик) в іноземній валюті від нерезидентів у разі, якщо ці зміни передбачають заміну кредитора або боржника.

Реклама:

"Заборона не розповсюджується на випадки, коли резидентами-позичальниками є уповноважені банки, а також на договори, укладені резидентами з міжнародними фінансовими організаціями", - йдеться у повідомленні.

Регулятор повідомляє, що також під заборону потрапляє реєстрація кредитних договорів в іноземній валюті між резидентами у разі відступлення права вимоги за цими договорами новому кредитору-нерезиденту.

"Цей крок дозволить, зокрема, запобігти переведенню внутрішніх боргових зобов’язань резидентів за кредитами у зовнішні", - пояснив директор Департаменту відкритих ринків Національного банку Сергій Пономаренко.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!