Колишній дилер Land Rover "Брітіш Моторс Україна" ліквідується

Субота, 22 серпня 2015, 10:14

ТОВ "Брітіш Моторс Україна" (Київ), яке було офіційним дилером Jaguar і Land Rover, знаходиться в процесі ліквідації і приймає претензії кредиторів до 10 жовтня поточного року.

Про це свідчать дані Держреєстру юридичних і фізосіб-підприємців, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з даними Держреєстру, в стадії ліквідації компанія, яка працювала в Києві з кінця 2000 року, знаходиться з 5 серпня поточного року. Ліквідатором компанії є "Деловар".

Згідно з повідомленням на сайті офіційного імпортера Land Rover - компанії "Віннер Імпортс Україна", компанія "Брітіш Моторс Україна" ще в лютому 2014 року була позбавлена статусу авторизованого дилера Land Rover з позбавленням права продавати й обслуговувати автомобілі.

Реклама:

За даними реєстру, власником 100% ТОВ "Брітіш Моторс" є "Кімолтенсо Інвестментс Лтд" (Британські Віргінські о-ви). Однак станом на травень 2012 року власником 84% ТОВ був Володимир Тертичний, ще 16% володіла компанія "Довер Файненс" (Беліз).

За даними ЗМІ, Тертичний також є власником корпорації "Феномен", що працює на ринку нерухомості.

ТОВ "Брітіш Моторс Україна", яка мала два монобрендові салони в Києві (Jaguar і Land Rover), в 2013 році отримала чистий дохід 120,670 млн гривень і чистий збиток 5,22 млн гривень (роком раніше - чистий дохід 134,240 млн гривень і чистий прибуток 5,35 млн гривень).

За даними Єдиного держреєстру судових рішень, в даний час ПАТ "Марфін банк" намагається в судовому порядку стягнути з корпорації "Феномен" і ТОВ "Брітіш Моторс Україна" солідарно понад 2,7 млн доларів і близько 2,7 млн гривень боргу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!