Під "Нафтогазом" мітинг. Пасішник каже, везуть 400 працівників "Укртатнафти"

П'ятниця, 21 серпня 2015, 13:46

Чотири сотні працівників ПАТ "Укртатнафта" їдуть у Київ в офіс НАК "Нафтогаз України" вимагати звільнення керівництва держкомпанії через можливе зупинення Кременчуцького нафтопереробного заводу.

Про це журналістам заявив в.о. заступника голови "Нафтогазу" Андрій Пасішник, передає "Укрінформ".

"5 хвилин тому мені дзвонили. Вже проїхали Бориспіль 7 автобусів. Хвилин 30-40 і вони будуть тут. Із заводу везуть близько 400 працівників заводу", - розповів він.

За словами Пасішника, вчора були збори трудового колективу "Укртатнафти", на яких керівництво ПАТ заявило працівникам, що "Нафтогаз" і "Укртранснафта" перекрили постачання нафти, підвищили тарифи і хочуть зупинити Кременчуцький НПЗ. Заводчани вирішили їхати в Київ на безстрокову акцію з вимогою звільнити нову команду керівництва НАК "Нафтогаз України".

Реклама:

Пасішник підкреслює, що людям не пояснюють реального стану справ. "Так звані акції почалися через ремонт нафтопроводу. Ми надіслали чотири листи за період до проведення 31 липня ремонтних робіт. Ми попереджали за рік, що буде зупинення нафтопроводу - фактично на 2-3 дні", - каже він, підкреслюючи, що повністю завод не зупиниться.

За словами в.о. заступника голови НАК, на підприємстві також є технологічна нафта в обсязі 240 тисяч тонн і завод міг би нею скористатися. "Цих 240 тисяч тонн, при сьогоднішньому завантаженні заводу, вистачає фактично на 2 місяці роботи", - пояснює він.

Під будівлею офісу НАК "Нафтогаз України" у Києві близько 100 людей вимагають відставки виконавчого директора Андрія Пасішника та керівника Кременчуцької філії "Укртранснафти" Віталія Величка.

всі фото ukrinform 
 
 

Мітингувальники тримають в руках транспаранти з написами "Пасішник - прибічник Путіна", "В. Величка геть з посади", "Ворог внутрішній страшніший зовнішнього" та вигукують "Величка - геть!" та "Банду - геть!".

За правопорядком спостерігають близько 50 міліціонерів.

Наразі сутичок чи штовханини немає, мітингувальники не перекривають рух транспорту.

Як відомо, "Укртатнафта" перебуває під контролем групи Приват олігарха Ігоря Коломойського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: