"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податок на авто до 5 років може становити до тисячі гривень на рік

Четвер, 20 серпня 2015, 14:31

Міністерство фінансів пропонує трансформувати введений з 2015 року податок 25 тисяч гривень на рік на автомобілі об'ємом двигуна понад 3000 см виключно на машини класу "люкс", але одночасно ввести податок для всіх власників автомобілів не старше 5 років в розмірі до 1000 гривень.

Про це повідомила заступник міністра Олена Макеєва на брифінгу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Податок 25 тисяч гривень - виключно на машини класу "люкс": має бути чітко визначений перелік моделей, він є в Європі, це 10-15 марок автомобілів. А інші також мають платити такий податок, але він має бути в рік менше 1000 гривень", - сказала заступник міністра.

За її словами, відомство провело міні-дискусію з власниками автомобілів, які погодилися, що стягнення щорічно 800 гривень на рік за умови спрямування цих коштів на поліпшення доріг є прийнятним.

Реклама:

Щодо податку на нерухомість Макеєва зазначила, що значних змін не планується, зокрема, збережуться мінімальні пільги (коли власник звільняється від сплати податку), а підвищені податки вводяться лише для власників елітної нерухомості: власників квартир понад 300-350 кв. м і будинків від 500 кв. м.

"Напевно, треба відмовитися від пільг на комерційну нерухомість - виробничих приміщень і складів", - додала заступник міністра.

Як повідомлялося, раніше Мінфін уточнював, що пропонований відомством загальний податок на автомобілі та мотоцикли залежатиме від об'єму двигуна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!