Сім'я друга Путіна після санкцій США перестала бути найбагатшим кланом Росії

Четвер, 20 серпня 2015, 10:13

Сім'я Ротенбергів, до якої входять троє учасників списку Forbes - соратник президента РФ Володимира Путіна Аркадій Ротенберг, його син Ігор Ротенберг і брат Борис Ротенберг - за рік втратила лідерство в рейтингу найбагатших сімейних кланів Росії за версією Forbes.

Про це повідомляється на сайті видання.

У 2014 році брати Ротенберги потрапили під санкції США, а Аркадій Ротенберг також був внесений до списку санкцій Євросоюзу.

Щоб обійти санкції брати почали передачу своїх активів синам. Ігор Ротенберг отримав від батька акції "Мостотресту", "Газпром буріння" і "ТПС Нерухомості".

Реклама:

Старший син Бориса Ротенберга Роман, який в липні 2015 року також потрапив під санкції США, викупив у дядька, батька і мільярдера Геннадія Тимченко контроль у фінській Arena Events, що володіє 49% хокейного клубу "Йокеріт".

За оцінкою Forbes, сукупний статок Аркадія, Бориса та Ігоря Ротенбергів за рік скоротився до 2,95 млрд доларів. У 2014 році їх сімейні статки оцінювалися в 5,55 млрд доларів.

Рейтинг найбагатших сімей Росії за версією Forbes в 2015 році очолив клан власників групи БІН, до якого входять мільярдер Михайло Гуцерієв, його брати Саіт-Салама Гуцерієв і Хамзат Гуцерієв і племінник Мікаіл Шішханов 139. Їх сукупний статок оцінений в 3,85 млрд доларів - це на 1 млрд доларів менше, ніж роком раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!