Міліція вилучила мільйон у братів Каськіва

Середа, 19 серпня 2015, 20:08

Міліція вилучила 1 млн гривень із сейфа у приміщенні, що належить рідному і двоюрідному братам колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва.

Про це сказано в тексті ухвали Печерського районного суду Києва від 27 липня, що є в розпорядженні "Українських Новин".

З тексту судового рішення випливає, що Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ розслідує факт розтрати і присвоєння державних коштів керівництвом Держнацпроекту.

Досудовим розслідуванням установлено, що посадовими особами Держнацпроекту в період 2012-2014 років через підконтрольне підприємство "Державна інвестиційна компанія" на підставі довгострокових договорів надано низку позик, здійснено низку інвестицій і поповнень статутного капіталу підприємств, створених напередодні для реалізації національних проектів.

Реклама:

МВС заявляє, що фактично діяльність зазначених підприємств було спрямовано не на реалізацію національних проектів, а на виведення держкоштів у тіньовий оборот, перерахування їх на рахунки компаній, розташованих в офшорних зонах, і подальше присвоєння вищевказаних коштів та їх легалізацію (відмивання).

МВС вважає організатором злочинних схем саме Каськіва й наголошує, що він продовжує впливати на діюче керівництво Держагентства.

Слідство вважає, що в результаті дій Каськіва Держнацпроекту заподіяно матеріальних збитків на загальну суму 2 835 830 гривень.

Правоохоронці в рамках розслідування злочину провели обшуки в нежитлових приміщеннях ТОВ "Лекс-Фармація", які належати братам Каськіва і перебувають в обтяженні в АТ "Місто Банк".

У сейфі в цих приміщеннях вилучено 1 000 800 гривень.

"У клопотанні зазначено, що у сторони обвинувачення є достатні підстави думати, що ці кошти, одержані й легалізовані (відмиті) злочинними шляхом і на зберігання туди поміщені Владиславом Каськівим або за його вказівкою іншою причетною до злочинної діяльності групи особою", - сказано в ухвалі суду.

Своїм рішенням суд заарештував зазначені кошти.

Як відомо, екс-голова Держінвестпроекту Каськів вважає обвинувачення у причетності до розкрадання 2 млрд гривень держкоштів піаром міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: