Банк Жеваго збільшує статутний капітал на 46%

Понеділок, 17 серпня 2015, 16:36

17 серпня відбулися позачергові збори акціонерів Банку "Фінанси та Кредит", на яких прийнято рішення про збільшення статутного капіталу шляхом публічного розміщення акцій номіналом 0,5 гривні в кількості 5 млрд штук на суму 2,5 млрд гривень за рахунок додаткових внесків.

Про це йдеться у повідомленні банку.

Як наголошується, це дозволить збільшити статутний капітал Банку "Фінанси та Кредит" на 46,4% - з 5,388 млрд гривень до 7,888 млрд гривень.

"Підписка на акції банку буде здійснюватися відповідно до законодавчих норм упродовж одного календарного року з моменту проведення позачергових зборів акціонерів", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Дане рішення зробить банк набагато стійкішим в умовах значної волатильності на внутрішніх і зовнішніх ринках і паралельно поліпшить нормативи адекватності капіталу і ліквідності відповідно до вимог регулятора", - зазначив в.о. голови правління банку Віктор Голуб.

У першому півріччі 2015 року Банк "Фінанси та Кредит" вже збільшив статутний капітал у два рази (у березні - на 616,4 млн гривень і в червні відповідно на 1, 972 млрд гривень), довівши його до 5,388 млрд гривень.

Акціонерами фінустанови є ТОВ "Асканія" (32,77%), "Forth Asset Management" (28,2%), ПрАТ "F&C Realty" (21,6% ), ТОВ "Індастріал констракшн" (12,27%), "Київмедпрепарат" (4,7%) та ін.

Основним бенефіціаром "Фінанси та Кредит" є бізнесмен Костянтин Жеваго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: