Мінекономіки очікує уповільнення темпів падіння ВВП

Неділя, 16 серпня 2015, 11:50

Міністерство економічного розвитку та торгівлі очікує подальшого уповільнення падіння ВВП у 2015 році.

Про це йдеться в аналітичній записці Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

"У січні-вересні та за підсумком 2015 року очікується подальше уповільнення падіння ВВП через покращення динаміки у всіх галузях реального сектору економіки", - йдеться у повідомленні.

У Мінекономіки наголосили, що покращення динаміки буде зумовлене стабілізацією ситуації на фінансовому ринку та відновленням економічної активності на сході країни.

Реклама:

"Крім того важливий вплив матиме пристосування бізнесу до нових умов, про що свідчать дані опитувань НБУ стосовно покращення ділових очікувань підприємств у другому кварталі, зокрема у сфері їх фінансово- економічного стану та зменшення вільних виробничих потужностей, на фоні активізації економічних реформ", - повідомляє Мінекономіки.

"Але найбільший вплив на покращення динаміки справлятиме ефект низької статистичної бази", - йдеться в аналітичній записці.

Раніше Мінекономіки повідомляло, що у другому кварталі 2015 року відбулося покращення динаміки ВВП.

Так, обсяг ВВП у другому кварталі 2015 року порівняно з відповідним кварталом 2014 року скоротився на 14,7% (проти "мінус" 17,2% у першому кварталі 2015 року), порівняно з попереднім кварталом - на 0,9% (проти "мінус" 5,3% у першому кварталі).

За розрахунками Мінекономрозвитку падіння у першому півріччі 2015 року становить 15,9%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: